Golvet påverkar hur hela rummet upplevs och ser ut. Du kan måla om taket, måla eller tapetsera om väggarna, men golvet är något som vi inte gör om lika mycket. Det är viktigt att du väljer ett bra golv redan från början. Satsa på trägolv, så blir du nöjd med både utseende och känsla. Och det blir skönt för fötterna att gå på.

Lägg in riktigt trägolv

Om du håller på att renovera eller behöver byta golvet bör du satsa på ett riktigt trägolv. Det finns mycket att välja mellan, både i utseende, känsla och naturligtvis i pris. Du kan välja mellan massiva plankor, klassisk parkett i flera stuk eller ett specialgolv som skeppsgolv. Ett trägolv skapar alltid mer liv och känsla i ett rum, än ett plastgolv. Anlita K3 för din golvläggning och njut av att få ett vackert trägolv som håller många år. Naturligtvis erbjuder de också golvslipning.

Klassisk parkett

Parkett är en riktig klassiker i Sverige. Det innebär att trästavarna har lagts i ett mönster som ser snyggt ut. Du har många mönster att välja mellan, särskilt populärt är fiskbensparkett. Ett lite billigare alternativ är lamell, ett parkettgolv som kommer ”färdigt” och som är mycket slitstarkt. Om du vill ha golvvärme bör du satsa på ett parkettgolv.

Massiva plankor

I många äldre hus finns golv av massiva plankor. De ger en alldeles särskild känsla att gå på. I Sverige är furu en klassiker, då furu är ett billigt träslag i Norden, men du kan också välja ett annat träslag för dina plankor. Ett plankgolv kan faktiskt hålla i över 100 år, så det är verkligen en investering.

Om du bor nära skärgården, eller helt enkelt gillar marin inredning kan du satsa på ett skeppsgolv. Genom att det har smalare plankor påminner det om skeppen förr. Som med all renovering kan du göra ROT-avdrag, så blir golvläggningen billigare.