En sak som alla hus har gemensamt är att de har ett tak. Just taket är kanske inte det första man ser över när man köper eller hyr ett hus, men dessvärre är det så att taken inte håller för evigt. Men hur tar man hand om sitt tak och hur viktigt är det?

Hur mycket kostar en takläggare?

Det allra bästa sättet att ha koll på sitt tak är genom att anlita en takläggare i Stockholm med jämna mellanrum. Att ta ut en takläggare som ser över taket brukar kosta några hundralappar. Om något behöver åtgärdas går det såklart på större summor.

Anlita pålitliga hantverkare

När det gäller takläggare måste du se till att anlita pålitliga sådana. Ta gärna del av andras recensioner innan du beslutar dig. Kringresande takläggare som inte kan svenska, och som gärna vill ha betalt innan arbetet utförs kan det vara läge att se upp lite med. Det är lätt att bli lurad och även om något arbete görs kan det ofta vara bristfälligt gjort och taket kan rent av vara i sämre skick än när arbetet påbörjats.

Hur viktigt är taket?

Taket är extremt viktigt för huset. Om taket är dåligt blir det kallt inne, och det kan läcka in vatten och fukt som orsakar stora skador. Om du ska köpa ett hus bör du alltså se till att taket är i gott skick. Ett takbyte kan annars kosta någonstans mellan 50 000 till 100 000 kronor beroende på hur stort taket är och på vilket material du vill ha.