Att renovera ett hus är som att skriva en roman. Det är lättare att sätta igång än att avsluta. Vet du hur man gjuter en ny skorsten eller kopplar rören i köket? Då kan du med lugn hand överlåta andra delar av renoveringen som målningen till dina samarbetspartners.

Många äktenskap knakar när huset renoveras, både arbetsliv och samvaron påverkas. Du kan anlita https://k3måleri.se om du är osäker på vilken typ av färg man använder på en betongfasad. Målning av köksluckor och fönster är tidskrävande, det är en bra idé att låta företagets erfarna yrkesmän ta hand om snickerimålningen. Det är som när en romanförfattare behöver input från förlagsredaktörer eller en skrivarcoach under arbetets gång för att få färdigt manuskriptet.

Du ska också leva ett normalt liv under renoveringen, med familjeliv och arbete. Även grannsämjan påverkas när det står en container utanför ditt hus och det är oväsen på dagtid från slipmaskiner och bandsågar.

Ensam är stark?

Hur mycket av renoveringen ska man ta ansvar för själv? Du sparar pengar på att kunna göra arbetet själv men det är också tidskrävande. Att äta bra när man gör fysiskt arbete är essentiellt. För allas trevnad bör du anlita en cateringfirma som levererar lunch och middag när renoveringen pågår. Det kommer att göra att arbetet går lättare. Ta vara på stunden, njut av livet och bygg upp ett kontaktnät för framtiden.