Det finns många möbler som vi av olika anledningar inte vill ha eller inte behöver. Därför är det vanligt att de hamnar på soptippen, säljs eller skänks. Ett sätt att ta vara på befintliga möbler och göra dem mer användbara är att själv göra om dem och hitta nya användningsområden för dem.

Hitta nya användningsområden för gamla möbler

Möblernas utseende ändrar sig beroende på vilken tid man lever i. En garderob från 1800-talet ser inte likadan ut som en garderob från 2000-talet, men det betyder inte att den gamla 1800-tals-garderoben måste hamna på tippen. Dock finns det vissa möbler som har gått ur tiden, som exempelvis pottskåpet och inom en snar framtid kanske vår moderna tv-bänk står på tur att bli omodern i takt med att fler och fler ser på film och serier på datorn, mobilen och paddan.

Med hjälp av lite fantasi kan man dock hitta nya användningsområden för sina utdaterade möbler. Den gamla garderoben från 1800-talet brukar vara av oljat trä, vilket inte passar in så bra i dagens stilrena och ljusa inredning. Att måla om den gamla garderoben till en vit kulör kan däremot göra den som ny igen. I framtiden kanske tv-bänken kommer kunna användas som ett blombord eller ett bord för akvarium. Vilka färgkulörer som gäller då återstår att se.

Om du inte har tid, ork eller lust att göra om dina möbler kan du sälja dem på loppis, så att någon annan får möjlighet att ta sig an dina fina gamla möbler. Har du tur kanske du kan få en bra slant för dem.