Det finns nästan ingenting som är roligare än att renovera sitt kök! Med tanke på hur mycket tid vi spenderar i just köket så känns det så mycket bättre när allt är nytt och fräscht och mysigt!

Det finns givetvis mycket att tänka på vid en köksrenovering så se till att planera noggrant!

Det praktiska först

Storleken på utrymmet i köket är det du måste utgå från först. Det är viktigt att tänka på att allt ska fungera praktiskt när du lagar mat, bakar och har familjen samlad. Tänk på att du behöver stora arbetsytor och mycket förvaring. Försök satsa mycket på ergonomi! Installera ugnen och mikrovågsugnen i brösthöjd. Ha inte för hög diskbänk och investera i en bra och smidig köksblandare som underlättar med disken! Som tur är finns ett riktigt stort utbud av både material och former! Placera inte din kyl och frys för långt ifrån dina arbetsytor så du måste springa mycket emellan. Finns det plats för en köksö så är det idealistiskt både som användbar yta, förvaring och också för att vara social medan du lagar mat.

Det estetiska

Fundera gärna över hur du är som person. Föredrar du stilrent, vitt, minimalistiskt och raka fina linjer? Du kanske blir glad av pastellfärger och runda former? Har du en väldigt energisk och sprudlande personlighet som trivs som bäst med starka färger? Vad får just dig att må bra?

Lagar du väldigt lite mat så kanske du vill lägga ned mer energi på att inreda matdelen av köket. Mysiga bekväma möbler och fina tavlor på väggarna! Placera gärna köksbordet vid ett fönster för naturligt ljus. Tänk på att skaffa belysning som går att dämpa för mer intima sena middagar.

Har du fler fönster så installera diskbänken framför och stå och titta ut medan du diskar. Tänk på varenda liten detalj som kan göra att du trivs som fisken i vattnet i ditt nya kök!