Oavsett om du har en lägenhet eller ett hus kan det behöva renoveras i boendet, men efter renoveringen krävs det en del städning. Här kommer några tips och råd.

Anlita städhjälp

Om du inte vill städa själv efter renoveringen kan du anlita flyttfirma Kristianstad för att få hjälp med byggstädning. Då gör de hela städningen och du slipper tänka på sågspån, damm och annat.

Hur byggstädar man?

Vid en byggstädning kan tillvägagångssättet variera beroende på vilken typ av renovering som gjorts. I de flesta fall börjar man med att torka ner damm och smuts från tak och väggar. Alla ytor ska torkas, även insidor av skåpsluckor. Sedan dammsuger man hela utrymmet och efter det torkas golven. I en byggstädning brukar man också behöva putsa fönstren i bostaden.

Viktigt att vara noggrann

Det är enormt viktigt att man är noggrann vid byggstädningen efter renoveringen. Byggdamm är inte nyttigt, varken för människor eller djur. Efter en renovering kan det också ligga spikar, skruvar och andra småsaker på golvet. Det kan bli väldigt allvarligt om ett barn eller ett djur får i sig dem. Det allra bästa är om bostaden delas upp i etapper både under renovering och byggstädning. Då kan man städa en del i taget, väldigt noggrannt.

Redskap som behövs

För att kunna byggstäda behöver man rengöringsmedel av något slag. Gummihandskar är också bra att ha. För att damma är det smart att använda sig av trasor som sedan kastas. Sågspån är nämligen väldigt svårt att få bort. Man behöver också en dammsugare samt en bra golvmopp. Ett par olika hinkar är också bra att ha. Ska fönstren putsas behöver man också redskap till det. Gummiskrapa och trasor brukar fungera bra även till det.