När det kommer till inredning så kan det vara svårt att navigera sig igenom alla trender som genomsyrar butikerna. Hur vet man vad man ska gå efter men samtidigt hålla kvar sin egen personlighet när man renoverar? Ett bra tips om man vill inkorporera det senaste med sin egen stil är att gå efter lite mer tidlösa saker. Vill man exempelvis installera ett spa hemma kan man titta passion spas pure repose, som är ett bra val. Detta set är både modernt, men samtidigt har det en känsla av tidlöshet vilket gör att det kommer att hålla länge. Oavsett åt vilket håll trenderna svänger.

Blått inger en känsla av lugn och lyx

Varje år koras det en ny färg som kommer att dominera inredningsvärlden. Även i år har det satts en ny färg, och vid renovering och inredning är det blått som gäller. Närmare bestämt en mer denim blå färg som liknar färgen på ett par klassiska jeans. Eftersom att blått är en färg som är väldigt neutral och kan kombineras med de flesta andra färger är det här ett välkommet inslag för inredare, både professionella och privata. Den blå färgen passar lika bra i både sov- och vardagsrum som i badrum och kök. Vill man tona ner färgen lite kan man mixa med vita, gråa och beigea nyanser. Detta ger ett lugnt och hemtrevligt intryck som gör att du kommer att vilja vistas så mycket som möjligt i dina mysiga rum. Gillar man färger så kan man mixa blått med rött, rosa, grönt eller gult. Det bästa då är om blått är huvudfärgen, och man sedan väljer lite mer nedtonade svala nyanser av de andra färgerna. På så vis får man in mycket färger i rummet utan att det blir för rörigt.

Fixa en tidlös inredning

Är man sugen på att renovera och inreda sin lägenhet själv, men inte vet var man ska börja, är ett tips att titta på trenderna som är populära för tillfället. Detta betyder inte att du kommer få ett hem som ser ut precis som alla andras, men det är ett bra sätt att hämta inspiration på. Du kan ta idéer som du hittar i tidningar eller online och sedan göra om dom så att det passar dig och ditt boende. Bara fantasin sätter gränser. Leta som sagt efter saker som har en tidlös känsla. Även om blått är en trend nu, så är det en färg som alltid hållit sig lite på tapeten. Förutom att den genomsyrar vår vardag så är det en färg som kan kombineras på ett sätt som verkligen gör att den håller länge. Oavsett vilken trend som råder för tillfället. Vill man inte ta och måla en hel vägg blå kan man istället köpa tyger i en blå färg. Det kan exempelvis vara gardinerna, överdraget på soffan, sängkläderna eller mattan. Även porslin i denna underbara färg gör sig utmärkt på matbordet både för vardag och tillställningar.