När det har gått några år sedan den senaste renoveringen av hemmet brukar det ibland kännas omodernt och tråkigt. Det är inte konstigt att du känner så eftersom inredningstrenderna ändras från år till år även om det finns vissa trender som är mer långlivade än andra.

Ofta är det smart att satsa på neutrala väggfärger eftersom de inte känns omoderna lika snabbt. Om du ändå vill följa färgtrender när det är färgstarka kulörer som är trendiga kan du istället för att måla om väggarna välja att hänga upp en färgstark tavla. Varför inte måla en egen tavla med hjälp av coola graffitifärger? Med en Loop spray från italien hos HLStore kan du själv välja motiv och färger och skapa en annorlunda och unik tavla i ditt hem. Om du skulle tröttna på den i framtiden är det bara att ta ner den från väggen och du behöver inte lägga tid och energi på att måla om en vägg.

Naturligt och hållbart

En av de starkaste trenderna under 2019 som även ser ut att hålla i sig in på 2020-talet är hållbarhetstrenden som innebär att materialvalen ska vara miljövänliga och att återbruk ligger rätt i tiden. Att slipa ett trägolv och lacka om det istället för att riva ut golvet och lägga in ett nytt är ett exempel på hållbar renovering. Det kan också vara att lackera om köksluckorna istället för att köpa nya köksstommar eller att välja miljövänliga färger när väggarna målas om.

Närodlade nordiska material som furu och björk är klimatsmarta och därför populära och passar dessutom in i den klassiska nordiska inredningsstilen med ljusa och naturliga material. Neutrala färgval på väggarna som beige är en av inredningstrenderna just nu. Även grå nyanser fortsätter att vara trendigt liksom färgen greige som är en kombination av grått och beige. Parallellt med det ljust neutrala finns en mer färgstark trend med mörka färger i rött, grönt och blått. De mörka färgerna ger en mysig känsla i hemmet och kan gärna förstärkas med sammetsmöbler.

Välj utifrån tycke och smak

Oavsett vilka trender som råder inom renoveringsvärlden är det viktigt att alltid utgå från vad du tycker om och vad som är funktionellt och praktiskt i vardagen. Alla är olika och om du älskar knallrosa eller limegrönt kommer du att trivas med de färgerna även om du inte följer den rådande inredningstrenden. Om du däremot planerar att flytta inom något år är det bättre att välja vitt eller någon annan ljus färg på väggarna eftersom det gör att det blir enklare att sälja lägenheten. I en hyresrätt brukar det även finnas begränsningar för vilka färger som får användas och om du vill måla om i en hyresrätt bör du därför fråga hyresvärden innan du sätter igång.