En bostadsrättsförening innebär att alla delägare tillsammans måste stå för eventuella renoveringar av fastigheten om det gäller större projekt som stambyte, dra ny el eller till exempel måla om trapphuset. Bostadsrätten varje individ bor i, får individen själv betala underhåll för. Behöver man en större renovering av fastigheten kan man anlita en fastighetsförvaltning med en mängd fördelaktiga tjänster.

Bästa fastighetsförvaltningen för bostadsrättsföreningar!

Det krävs en hel del underhåll av en fastighet beroende på skick och årtal, men generellt behövs det alltid uppdaterad målning av ytor utanför lägenheterna i trapphus, tvättstuga, renovering av eventuell hiss eller till exempel ett större stambyte. Sådana åtgärder kräver kunniga hantverkare, elektriker eller rörmokare och det kan vara administrativt krävande att söka rätt på expertis inom flertalet områden. Då ska man anlita en smart fastighetsförvaltning som professionella nabo.se där man får alla typer av fastighetstjänster samlade under ett och samma tak! Som bostadsrättsförening kan man genom en effektiv fastighetsförvaltning få hjälp med underhållsplanering, juridik, ekonomisk förvaltning, samt allt administrativt arbete kring redovisning, eller till exempel skattefrågor.

Fastighetsförvaltning för effektiva renoveringar

När man som bostadsrättsförening funderar på renovering, finns det en del att tänka på kring fastighetsrenovering och hur man tar ställning till om det verkligen behövs. En professionell fastighetsförvaltning kan hjälpa till att se över behoven och bistå med en lyhörd personal som kommunicerar med bostadsrättsföreningen om vad som ska renoveras. Något som är mycket viktigt för en bostadsrättsförening är en underhållsplan. Fastighetsförvaltningen kan erbjuda kunnig administrativ service och praktisk planering kring en underhållsplan. En underhållsplan består av en översikt för fastighetens potential för förbättring, en sammanställning av skicket på fastigheten, samt vilka renoveringsåtgärder som redan tidigare utförts. Fördelen med att anlita en professionell och kunnig fastighetsförvaltning är att man också kan få tillgång till en projektledare som kommer och besiktar fastigheten.

En styrelse i en bostadsrättsförening har mycket att hålla reda på och en av de viktigaste aspekterna är ekonomin. Genom att anlita en effektiv fastighetsförvaltning, kan man få hjälp med ekonomins alla spektrum. Bostadsrättsföreningen kan få hjälp med en tydlig ekonomisk kalkyl kring en omfattande renovering, men även aviseringar och skatterelaterade frågor eller åtgärder. En fastighetsförvaltning ger bostadsrättsstyrelsen tillgång till en smart digital brevlåda dit alla ärenden kommer samlade på ett och samma ställe. Det kan till exempel vara kostnader kring den stora renoveringen men även andra ärenden. En annan smart funktion är att bostadsrättsföreningen får tillgång till en kundportal där man i realtid kan se digitala uppdateringar kring ekonomin, men också tillgång till smidiga digitala avtalshanteringar. Tack vare en effektiv fastighetsförvaltning, får en bostadsrättsförening alltid aktuella rapporter i realtid, administrativ avlastning och tydlig struktur kring ekonomin. När det är dags för stora renoveringar, ser fastighetsförvaltningen till att allt arbete följs enligt plan och hjälper till att samordna den expertis som behövs för renoveringsprojektet.