Att köpa ett renoveringsobjekt kan vara en lockande affär för många. Fördelarna kan vara flera med att köpa ett hus som inte riktigt är klart att flytta in i. Naturligtvis är priset den allra största vinsten. När du köper ett renoveringsobjekt slipper du betala något som andra har gjort klart före dig. Det betyder att du kan göra det själv om du är händig – och spara tio- eller hundratusentals kronor. Dessutom kan du välja form och utseende efter eget tycke och smak, vilket betyder att huset blir precis som du vill ha det. Men det finns också fallgropar. Här är några tips inför ditt köp av ett renoveringsobjekt.
När du köper ett hus som måste renoveras är det självklart att det krävs mycket jobb med att få det i ordning. Du har förstås räknat med att lägga ned mycket tid och pengar på att göra klart – men försäkra dig om att dina drömmar inte springer iväg alltför långt. Det är bra med visioner, men det gäller också att vara realistisk när det kommer till att föra projektet i mål. Om du tar på dig alltför mycket på dina axlar är risken stor att ditt drömhus istället blir en börda på dina axlar. Dessutom löper du risken att notan springer iväg när byggandet står och stampar.
När ett renoveringsobjekt byter ägare gäller det också att hålla koll på priset som köpare. Genom att göra en budget för din renovering – arbetstid, material och allt annat som kan kosta pengar i processen – vet du precis hur mycket du har råd att lägga på ett hus. Ibland kan en budgivning trissas upp av två parter som gärna vill investera i huset. Om huset blir dyrare än vad du har förväntat dig kan det vara bra att inte låta sig svepas med i budkriget och istället hoppas att ett nytt hus kommer ut på marknaden. Med lite is i magen kan det bli en bättre affär i längden.
Ett annat tips är att inte skuldsätta dig i onödan bara för att ro affären i hamn. Då är det bättre att försöka betala så mycket som möjligt kontant för att undvika framtida utgifter. Ett sätt att få ihop pengar är att sälja dina gamla smycken på guldbrev.se.